Forum Wielkiego Królestwa Nacji Balarn
Duch Wielkiego Księcia
W związku z de facto pewnym juz połączeniem desów 1-3 nalezy sie zastanowic co zrobic z tytułami, jakie posiadmy w WKNB. Bez wątpienia po syntezie desów wszyscy polecimy na głowę jeśli chodzi o miejsca w rankingu. mam nadzieje, że kilka osób zostanie w top 100, ale wcale nie jest powiedziane, że będzie to liczba wystarczająca, by stworzyc Radę, wg starych zasad. Poza tym myślę , że ponad połowa graczy utraci uprawnienia do posiadanych obecnie tytułów.
Ja widzę dwa możliwe rozwiazania tego problemu:
- zmiana zasad powoływania Rady Królestwa i dopuszczenie do niej graczy top 200 lub top 300 w zależności od potrzeby
- wprowadzenie nowych prawideł odnosnie tytułów
W związku z tym drugim mam dwie propozycje:
1 Jednorazowa likwidacja wszystkich tytułów (poza królem ) i ponowne nadanie przy zmienionych progach:
- poniżej 100 pkt - giermek
- powyżej 100 pkt - rycerz
- m-ce 600-400 - baron
- m-ce 400-300 - vicehrabia
- m-ce 300-100 - hrabia
- m-ce 100-1 - markiz
- Rada - ksiąze
- Król
co wiąże się z prawie pewną degradacją znacznej części mieszkańców WKNB
2 Uznanie tytułów raz nabytych za niezbywalne. Wówczas nawet jak hrabia bedzie na 500 miejscu to zachowa tytuł i można bedzie po prostu powidzieć, że jego ród nie ma dawnej świetności. Nowo przystępujący do sojuszu gracze zdobywaliby wówczas tytuły wg dawnych zasad.
3 Kombinacja dwóch powyższych (niezbywalnośc tytułów+nowe progi zdobywania tytułów)
Osobiście jestem za propozycją nr 2. Ci, którzy są w sojuszu nie powinni tracić tego na co zapracowali. A nowi niech sie wykażą
Mieszkaniec Wielkiego Królestwa
ja tez jestem za 2 propozycja:)
Król
Jeśli chodzi o mnie to wstrzymałbym się z podejmowaniem jakichkolwiek decyzji do połączenia pustyni, potem zobaczymy jak sprawa wygląda. Na chwilę obecną skłaniałbym się do wersji 1, czyli likwidacji tytułów i odpowiedniej zmiany progów wymaganych dla przyznania tytułu, czyli np. markiz 1-150/200, zamiast 1-100 itd. Myślę, że można by to zrobić tak, aby nikt, a przynajmniej większość nie straciła swoich przywilejów. Mimo wszystko poczekajmy najpierw do połączenia.
Członek Rady Starszych
ja tez jestem za propozycja 1 jesli ktos spadnie to zdobycie tytułu bedzie dla niego jakims dopingiem
Król
W niedzielę będę miał troche czasu, to postaram się coś wykombinować w tym temacie, bo już najwyższa pora.
Król
Ponieważ sprawa dotyczy wszystkich przedstawiam propozycję tu, a nie na forum Rady. Oto moja propozycja:
Książę/Księżna - członek Rady Starszych (obecny lub były)
Markiz - m-ce 1-200 w rankingu
Hrabia - m-ce 201-400 w rankingu
Vicehrabia - m-ce 401-600 w rankingu
Baron - m-ce 601-800 w rankingu
Rycerz - powyżej 1000 punktów
Giermek - poniżej 1000 punktów
Zostaną jednorazowo zniesione wszystkie tytuły i nadane nowe. Niestety straci tytuł kilka osób, ale będą one bardzo blisko osiągnięcia następnego progu i swojego dotychczasowego tytułu. W tej sytuacji tytuły będą następujące:
Książe Eryk Wiking
Książe Lisu14
Książe Kozmirz
Książe MC Koper
Księżna Świderkowa
Markiz Madjmadj
Hrabia CybeR
Hrabia Bociek
Hrabia Fredi
Vicehrabia Pappcio
Vicehrabia Przembuk
Vicehrabia Tekla_to
Vicehrabina Linuana
Baron John258
Baron Pawello
Rycerz Konrad
- nowym sojusznikom będą przyznawane tytuły na powyższych zasadach
- z czasem w miarę pomniejszania się desertu progi zostaną podniesione, ale bez względu na to każdy zachowa swój tytuł
- nadal będzie można stracić tytuł jeśli nie będzie się aktywnym i spadnie się znacznie poniżej wymaganego progu
Jeśli nie będzie sprzeciwu większości, to zmiany zostaną wkrótce wprowadzone. Myślę, że to najlepsze co możemy w tej sytuacji zrobić.
Mieszkaniec Wielkiego Królestwa
mnie sie podoba. jestem za!!!
Król
Jeśli nie ma sprzeciwu, to zmiany wprowadzę w weekend, po najbliższym podliczeniu punktów.
Członek Rady Starszych
ja ide cały czas w góre wiec nie boje sie stracic tytułu
Król
Co prawda trochę z poślizgiem ale zrobione Prawie nikt nie stracił tytułu poza Vicehrabią Pawełło, więc jest ok. Oto zestawienie:
Księżna Świderkowa
Markiz Madjmadj
Markiz CybeR
Hrabia Fredi
Vicehrabia Pappcio
Vicehrabina Linuana
Vicehrabia Przembuk
Vicehrabia Tekla_to
Vicehrabia John258
Baron Pawello
Rycerz NailimyskaM