Forum Wielkiego Królestwa Nacji Balarn
Mieszkaniec Wielkiego Królestwa
Mam pytanie w związku ze stratą armii po śmierci władcy i przejęciu tronu, zastanawia mnie otóż, czy zgodne z regulaminem jest (i w ogóle możliwe technicznie..) zniszczenie armii przez sojusznika i podzielenie sie łupem, lepsze to chyba niż rozpierzchnięcie synów po pustyni:)
Jeśli w którymkolwiek miejscu jestem w błędzie, proszę mnie poprawić, gdyż strona techniczna gry mi nie leży
A pytam, gdyż mam trochę karawan i karabinierów, co prawda do śmierci jeszcze trochę, ale zawsze warto wiedzieć zawczasu. Pozdrawiam:)
Król
Jeśli chodzi o karawany, jak również szpiegów, osadników i kolektory, to nie podlegają one zasadom dziedziczenia, a wiec nie tracisz ich wcale.
Natomiast przy jednostkach bojowych masz maksymanlnie 50% szans na pozostanie poszczególnego oddziału, zakładajac, że doświadczenie dziedzica =>2.
Jest owszem możliwośc zezłomowania armii za porozumieniem. Z tego co mi wiadomo nie jest to sprzeczne z regulaminem i takie rzeczy miały już miejsce wielokrotnie. Jedyne czego trzeba, to abys porozumiała się z kims odnośnie miejsca i czasu oraz wystąpiła na czas bitwy z sojuszu (sojusznika nie da się atakować). Masz przy tym moją gwarancję, że po zabiegu przyjmę Cię ponownie
Pozdrawiam
Mieszkaniec Wielkiego Królestwa
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź )
Król
Nie ma sprawy polecam się na przyszłość